Yori Kamphuis

Artificiële Intelligentie
HomeBiografieLezingenFoto's en video'sContact
Home
Artificiële Intelligentie in het onderwijs

Artificiële Intelligentie in het onderwijs

Wereldwijd verandert de arbeidsmarkt in rap tempo. Volgens onderzoeksrapporten gaan veel banen verdwijnen of krijgen ze een nieuwe inhoud. Daarmee veranderen ook de benodigde vaardigheden om succesvol te zijn in deze wereld. Binnen het onderwijs lijkt het kunnen vinden van antwoorden ten koste te gaan van parate kennis.

Maar is dat wel goed? Welke banen gaan er verdwijnen en welke komen erbij? Kunnen docenten met de kennis van gisteren de studenten van vandaag klaarstomen voor de maatschappij van morgen? Op deze en andere vragen geeft vooraanstaand futurist en AI-expert Yori Kamphuis een intrigerend antwoord in zijn lezing over Artificiële Intelligentie in het onderwijs.

Artificiële Intelligentie in een ondersteunende rol

In een tijd waarin banen in recordtempo dreigen te verdwijnen, wordt tijdige omscholing steeds moeilijker. Zelfrijdende auto’s, algoritmes en geautomatiseerde medische diagnoses maken chauffeurs, bankmedewerkers en artsen overbodig. Tegelijkertijd zijn leerlingen tegenwoordig steeds vaker digital natives, die zelfs beter dan sommige docenten hun weg vinden in nieuwe technologie.

Artificiële Intelligentie (AI) biedt in het onderwijs diverse mogelijkheden om effectiever te leren en zo sneller in te spelen op de snel veranderende maatschappij. Zo kan AI:

  • Voor instituten: de prestaties van studenten en docenten beter meten en effectief patronen herkennen
  • Voor docenten: betere feedback aan studenten geven
  • Voor studenten: het leeraanbod personaliseren. Denk aan het aanpassen van de leersnelheid via augmented reality door te volgen waar de ogen van de leerling op gericht zijn

AI kan daarnaast helpen om minder aanbodgestuurd te leren vanuit één docent of instituut. Hierdoor kan de student makkelijker zelf een richting kiezen.

Hoe wenselijk is Artificiële Intelligentie in het onderwijs?

Basiskennis en fundamenteel onderzoek blijven desondanks belangrijk en op lange termijn een voorsprong geven, zo stelt Yori in zijn lezing. Anders worden we immers enkel gebruikers van de technologie, in plaats van uitvinders en ontwikkelaars.

Ook rijzen er bij de implementatie van Artificiële Intelligentie een aantal ethische vragen. Want AI is bijvoorbeeld:

  • Wenselijk als beter leren echt leidt tot het beter leren van leerling (en docent), en als het bereik van docent of instituut groter wordt
  • Minder wenselijk als enkele ‘superdocenten’ opstaan die wereldwijd een vak gaan leren. Want wie maakt dan de keuze van aanbod?
  • Niet wenselijk als suggesties van AI bijvoorbeeld automatisch overgenomen worden, zonder dat leren echt heeft plaatsgevonden.

In zijn lezing over Artificiële Intelligentie in het onderwijs plaatst Yori Artificiële Intelligentie daarom in perspectief tot andere technologische en maatschappelijke ontwikkelingen. Als voormalig IT-ondernemer, medeontwerper van een leerlijn AI bij PULSED/Fontys en ontwikkelaar van de AI-leerlijn bij ITvitae (ICT academy én baanbemiddeling voor jongeren met autisme en/of hoogbegaafden) is hij als spreker uitermate geschikt voor onderwijsorganisaties die hun actuele kennis over AI willen laten bijspijkeren door een gerenommeerd expert in het vakgebied.

Lezing over Artificiële Intelligentie in het onderwijs boeken

In een interactieve lezing inclusief uitgebreide vragenronde, schetst Yori in toegankelijke taal zijn fascinerende visie op de rol die Artificiële Intelligentie in het onderwijs kan spelen. Op onderhoudende wijze laat hij zien waar traditioneel onderwijs soms faalt (bijvoorbeeld voor mensen met autisme of hoogbegaafden) en maakt hij complexe materie verrassend begrijpelijk.

De lezing Artificiële Intelligentie in het onderwijs maakt onderwijsorganisaties bewust van de laatste AI-ontwikkelingen en de manier waarop deze de toekomst van de sector mogelijk eerder dan verwacht gaan beïnvloeden. Het bijwonen van deze lezing staat garant voor een inspirerende ervaring en de laatste inzichten van een vooraanstaand AI-specialist.

Meer informatie over Artificiële Intelligentie in het onderwijs? Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden of om de veelgevraagde spreker en AI-expert Yori Kamphuis direct te boeken.

Lezingen

Artificiële Intelligentie in de geopolitiek
Artificiële Intelligentie in het onderwijs
Lezingen overzicht
”Als SVDC hebben wij een buitengewoon positieve ervaring met Yori Kamphuis als spreker bij een van onze evenementen. Yori wist het publiek gedurende 45 minuten non-stop te boeien met zijn passievolle voordracht, trendwatching en blik op de toekomst.”
- Gert-Jan Ludden – Directeur SVDC advies in crisisbeheersing
“Yori heeft gesproken op het 5 jarig jubileum van de Brightlands Maastricht Health Campus. Door zijn goede voorbereiding en inleving in onze campus bracht hij een passend verhaal en daarmee wist hij de juiste snaar te raken bij het publiek. We zouden Yori graag nog eens verwelkomen op onze campus!”
- Brightlands Maastricht Health Campus
“Yori heeft op het Health Valley Event een lezing verzorgd in het plenaire programma. Door zijn bevlogen en persoonlijke manier van van presenteren zat de zaal op het puntje van de stoel.”
- Linda van Schuijlenborgh – Projectmanager Health Valley Event
“Yori is een boeiende spreker. Hij zorgt voor een mooie lezing die hij op zijn publiek afstemt. Hij is goed op de hoogte van actuele ontwikkelingen en zorgt voor interactie met zijn publiek.”
- Monique Winkelman – Adviseur Marketing & Communicatie Rabobank Rijk van Nijmegen
“Yori is een enthousiaste spreker die het publiek mee kan nemen in de betekenis van technologie voor diverse maatschappelijke domeinen en organisaties. Hij weet daarbij helder en op humoristische wijze mogelijkheden en beperkingen te schetsen, en hij zet mensen aan tot nadenken. Zijn persoonlijke verhaal is daarbij minstens even indrukwekkend als relevant.”
- Karin Menses – IV regisseur UWV WERKbedrijf
“Yori is in staat om met zowel zijn persoonlijke verhaal als met zijn oprechte vragen jonge mensen te raken. Zijn brede technische kennis kan hij koppelen aan erg praktische ontwikkelingen van hedendaagse en toekomstige toepassingen.”
- Jochem Goedhals – Fontys PULSED Teamlead

Yori Kamphuis boeken als spreker?

Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en prijzen

Neem contact op
© 2023 - Yori Kamphuis en sprekersbureau Quality Bookings