Yori Kamphuis

Artificiële Intelligentie
HomeBiografieLezingenFoto's en video'sContact
Home
Artificiële Intelligentie en het klimaat

Artificiële Intelligentie en het klimaat

Klimaat wordt vaak genoemd als de grootste uitdaging van onze tijd. Te scheutig gebruik van fossiele brandstoffen, de aanhoudende drang om meer te willen en vooral inefficiënties zorgen ervoor dat het probleem van klimaatverandering alsmaar actueler wordt. Hierbij zorgen factoren als industrie, energieopwekking, landbouw en vervoer voor veruit de meeste CO2-uitstoot.

Artificiële Intelligentie als oplossing voor klimaatproblematiek

In zijn lezing Artificiële Intelligentie en het klimaat laat futurist en AI-expert Yori Kamphuis zien hoe Artificiële Intelligentie (AI) op verschillende manieren kan bijdragen aan een oplossing. Denk hierbij onder meer aan de volgende toepassingen:

  • Verkeer- en routeoptimalisaties zoals platooning van auto’s (voertuigen die coöperatief rijden op korte afstand van elkaar en hiermee brandstof besparen, veiligheid vergroten etc.) en het laden en ontladen van auto’s om het elektriciteitsnetwerk te balanceren
  • Betere voorspellingen van energieverbruik en -pieken, wat leidt tot een hogere betrouwbaarheid van hernieuwbare energie
  • Inzet van technieken als augmented reality en virtual reality om te werken op virtuele werkplekken, waardoor de noodzaak om te reizen vermindert
  • Precisie landbouw, met drones en robots precies betalen welke planten of dieren water of voeding nodig hebben of ziek zijn. Dit leidt tot verminderd gebruik van pesticiden en antibiotica en kan landbouwopbrengsten vergroten
  • Betere weersvoorspellingen, maar als het toch misgaat, dankzij AI ook beter kunnen reageren
  • Ontwerpen van slimmere en efficiëntere steden

Waken voor window dressing

In zijn lezing over Artificiële Intelligentie en het klimaat plaatst Yori AI als oplossing voor klimaatproblematiek in een nieuw perspectief en bespreekt hij de uitgebreide mogelijkheden op basis van de laatste inzichten in het vakgebied.

Toch beschouwt hij ook kritisch de mogelijke drempels en beperkingen. Want hoewel het kan bijdragen aan een oplossing, kan AI alleen het klimaatprobleem niet oplossen. In zijn lezing waakt de futurist dan ook voor window dressing en belicht hij tevens andere cruciale aspecten.

Lezing over Artificiële Intelligentie en het klimaat boeken

De lezing Artificiële Intelligentie en het klimaat is bij uitstek geschikt voor organisaties die hun actuele kennis over het thema willen verrijken en zich graag laten inspireren om eventueel ook thuis een en ander aan te pakken.

Als spreker koppelt Yori een grote passie en enthousiasme aan een enorme kennis van AI en diverse gerelateerde vakgebieden. Het resultaat is een interactieve lezing met volop ruimte voor vragen, waarin actuele wetenschappelijke klimaatinzichten op een boeiende manier worden gebracht.

Als vooraanstaand AI-specialist en wetenschapper heeft Yori onder meer de Climate Reality-training van Al Gore bijgewoond, is hij hier mentor geweest en heeft hij geholpen een nieuwe training te ontwikkelen. Ook is hij acht keer intensief bij de Nudge Global Impact Challenge betrokken geweest, waar hij samen met andere young professionals leerde over thema’s als leiderschap, duurzaamheid en het maken van impact op de wereld.

Yori Kamphuis is dan ook dé specialist die acteert op het snijvlak van onder andere AI en klimaatproblematiek. Meer informatie over Artificiële Intelligentie en het klimaat? Neem vrijblijvend contact op voor de voorwaarden of om deze gerenommeerde futurist direct te boeken.

Lezingen

Artificiële Intelligentie in de geopolitiek
Artificiële Intelligentie en het klimaat
Lezingen overzicht
”Als SVDC hebben wij een buitengewoon positieve ervaring met Yori Kamphuis als spreker bij een van onze evenementen. Yori wist het publiek gedurende 45 minuten non-stop te boeien met zijn passievolle voordracht, trendwatching en blik op de toekomst.”
- Gert-Jan Ludden – Directeur SVDC advies in crisisbeheersing
“Yori heeft gesproken op het 5 jarig jubileum van de Brightlands Maastricht Health Campus. Door zijn goede voorbereiding en inleving in onze campus bracht hij een passend verhaal en daarmee wist hij de juiste snaar te raken bij het publiek. We zouden Yori graag nog eens verwelkomen op onze campus!”
- Brightlands Maastricht Health Campus
“Yori heeft op het Health Valley Event een lezing verzorgd in het plenaire programma. Door zijn bevlogen en persoonlijke manier van van presenteren zat de zaal op het puntje van de stoel.”
- Linda van Schuijlenborgh – Projectmanager Health Valley Event
“Yori is een boeiende spreker. Hij zorgt voor een mooie lezing die hij op zijn publiek afstemt. Hij is goed op de hoogte van actuele ontwikkelingen en zorgt voor interactie met zijn publiek.”
- Monique Winkelman – Adviseur Marketing & Communicatie Rabobank Rijk van Nijmegen
“Yori is een enthousiaste spreker die het publiek mee kan nemen in de betekenis van technologie voor diverse maatschappelijke domeinen en organisaties. Hij weet daarbij helder en op humoristische wijze mogelijkheden en beperkingen te schetsen, en hij zet mensen aan tot nadenken. Zijn persoonlijke verhaal is daarbij minstens even indrukwekkend als relevant.”
- Karin Menses – IV regisseur UWV WERKbedrijf
“Yori is in staat om met zowel zijn persoonlijke verhaal als met zijn oprechte vragen jonge mensen te raken. Zijn brede technische kennis kan hij koppelen aan erg praktische ontwikkelingen van hedendaagse en toekomstige toepassingen.”
- Jochem Goedhals – Fontys PULSED Teamlead

Yori Kamphuis boeken als spreker?

Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en prijzen

Neem contact op
© 2023 - Yori Kamphuis en sprekersbureau Quality Bookings