Yori Kamphuis

Artificiële Intelligentie
HomeBiografieLezingenFoto's en video'sContact
Home
Artificiële Intelligentie in de geopolitiek

Artificiële Intelligentie in de geopolitiek

Het politieke landschap verandert en Artificiële Intelligentie (AI) speelt hierin een belangrijke rol. De techniek wordt onder meer gebruikt om de politieke keuzes van mensen met fake news te beïnvloeden.

Bijvoorbeeld met nepaccounts op sociale media, die de beeldvorming bij het grote publiek sturen. Ook maakt AI deepfakes (hoofd van persoon op lichaam van ander persoon) en zeer natuurgetrouwe stemmanipulaties mogelijk.

Maatschappelijke gevolgen van Artificiële Intelligentie

In een tijd waarin de Europese GDPR-wetgeving weliswaar beperkingen oplegt op het gebied van dataverspreiding, leidt AI in combinatie met Big Data tot nieuwe producten én menselijke overtuigingen.

Hierdoor verandert de houding van burgers ten opzichte van nieuws en ontstaat verdere polarisatie; van ongeloof in nieuws tot aan massale hysterie. Zelfs aan de waarde van de wetenschap wordt inmiddels door sommigen getwijfeld.

Waar liggen de ethische grenzen van Artificiële Intelligentie?

In zijn lezing over Artificiële Intelligentie in de geopolitiek brengt vooraanstaand futurist en AI-expert Yori Kamphuis de geopolitieke implicaties van AI in de kaart en zet hij de opdrachtgever met een gedachtenprikkelend betoog aan het denken.

Want AI is er en zal gebruikt worden; maar wanneer is dit wel of juist niet wenselijk? Dat laatste is bijvoorbeeld het geval als de technologie wordt ingezet voor menselijke manipulatie door micro-targeting; zowel op commercieel als politiek niveau.

Lezing over Artificiële Intelligentie in de geopolitiek boeken

Op overtuigende wijze laat Yori in zijn lezing zien hoe een voorkeur voor een bepaalde AI-aanbieder niet alleen een technologische, maar ook een geopolitieke keuze is. De afgestudeerd geopoliticus, ervaren technoloog en (mede)ontwikkelaar van diverse AI-leerlijnen en -masterprogramma’s zet tijdens zijn keynote vraagtekens bij de geopolitieke gevolgen van Artificiële Intelligentie en blikt in op fascinerende wijze vooruit naar een toekomst die mede door AI-technologie wordt geschapen.

De lezing Artificiële Intelligentie in de geopolitiek is bij uitstek geschikt voor opdrachtgevers die meer actuele kennis over AI nastreven en die het thema willen bezien door een bril die doorgaans (te) weinig wordt opgezet. Als gepassioneerd spreker en bekend AI-expert staat Yori garant voor een interactieve keynote die uitnodigt om belangrijke vragen over AI te stellen en naar aanleiding hiervan eventueel de eigen strategie te herijken.

Meer informatie over Artificiële Intelligentie in de geopolitiek? Neem vrijblijvend contact op voor de voorwaarden of om de bekende futurist Yori Kamphuis direct te boeken.

Lezingen

Artificiële Intelligentie in de geopolitiek
Artificiële Intelligentie in de gezondheidszorg
Lezingen overzicht
”Als SVDC hebben wij een buitengewoon positieve ervaring met Yori Kamphuis als spreker bij een van onze evenementen. Yori wist het publiek gedurende 45 minuten non-stop te boeien met zijn passievolle voordracht, trendwatching en blik op de toekomst.”
- Gert-Jan Ludden – Directeur SVDC advies in crisisbeheersing
“Yori heeft gesproken op het 5 jarig jubileum van de Brightlands Maastricht Health Campus. Door zijn goede voorbereiding en inleving in onze campus bracht hij een passend verhaal en daarmee wist hij de juiste snaar te raken bij het publiek. We zouden Yori graag nog eens verwelkomen op onze campus!”
- Brightlands Maastricht Health Campus
“Yori heeft op het Health Valley Event een lezing verzorgd in het plenaire programma. Door zijn bevlogen en persoonlijke manier van van presenteren zat de zaal op het puntje van de stoel.”
- Linda van Schuijlenborgh – Projectmanager Health Valley Event
“Yori is een boeiende spreker. Hij zorgt voor een mooie lezing die hij op zijn publiek afstemt. Hij is goed op de hoogte van actuele ontwikkelingen en zorgt voor interactie met zijn publiek.”
- Monique Winkelman – Adviseur Marketing & Communicatie Rabobank Rijk van Nijmegen
“Yori is een enthousiaste spreker die het publiek mee kan nemen in de betekenis van technologie voor diverse maatschappelijke domeinen en organisaties. Hij weet daarbij helder en op humoristische wijze mogelijkheden en beperkingen te schetsen, en hij zet mensen aan tot nadenken. Zijn persoonlijke verhaal is daarbij minstens even indrukwekkend als relevant.”
- Karin Menses – IV regisseur UWV WERKbedrijf
“Yori is in staat om met zowel zijn persoonlijke verhaal als met zijn oprechte vragen jonge mensen te raken. Zijn brede technische kennis kan hij koppelen aan erg praktische ontwikkelingen van hedendaagse en toekomstige toepassingen.”
- Jochem Goedhals – Fontys PULSED Teamlead

Yori Kamphuis als spreker boeken?

Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en prijzen

Neem contact op
© 2022 - Yori Kamphuis en sprekersbureau Quality Bookings