Yori Kamphuis

Artificiële Intelligentie
HomeBiografieLezingenFoto's en video'sContact
Home
Artificiële Intelligentie in de gezondheidszorg

Artificiële Intelligentie in de gezondheidszorg

De gezondheidszorg staat voor uitdagingen van toenemende proporties. Personeelstekorten lopen op, budgetten krimpen in en de werkdruk neemt alsmaar toe. Tegelijkertijd gaan patiënten gebukt onder lange wachttijden en een gebrek aan inzicht in complexe zorgprocessen. Hierdoor ontstaat onbegrip en blijven mensen met een zorgbehoefte veelal langer thuis wonen.

Gelukkig is er in de vorm van Artificiële Intelligentie (AI) een techniek die effectieve oplossingen biedt voor diverse complexe zorgproblemen en die bovendien weinig digitale kennis van betrokkenen vereist, zo stelt Yori Kamphuis. In zijn lezing over Artificiële Intelligentie in de gezondheidszorg vertelt de bekende futurist en AI-expert waarom en hoe zorgorganisaties AI kunnen implementeren.

Artificiële Intelligentie: mogelijke oplossing voor complexe zorgproblemen

Statistieken laten zien dat mensen (mede door ontwikkelingen in de gezondheidszorg) steeds ouder worden. Elk opgelost zorgprobleem verlengt ons leven iets of verbetert de kwaliteit ervan. Maar telkens leidt dit onvermijdelijk weer tot nieuwe problemen, zo constateert Yori in zijn lezing. Hierdoor is uiteindelijk méér zorg nodig en verschuift het zwaartepunt van de zorgbehoefte.

Artificiële Intelligentie heeft een aantal unieke eigenschappen die een mogelijke oplossing bieden voor dit soort tot op heden moeilijk oplosbare problemen. Zo kan AI:

  • Grote hoeveelheden data interpreteren en bepaalde menselijke taken overnemen
  • De ontwikkeltijd van medicijnen verkorten, diagnoses stellen of artsen hierbij helpen
  • Mensen ondersteunen bij langer thuis wonen; gesprekspartner worden en zo eenzaamheid bij ouderen tegengaan
  • Specifieke patiëntprofielen vergelijken met die van anderen en daarmee een gepersonaliseerde en betere behandeling geven
  • Helpen om mensen nog ouder te laten worden
  • Kosten van bepaalde handelingen verminderen
  • Oplossingen bieden voor moeilijke vraagstukken, zoals blinden vertellen wat voor objecten ze zien

Ethische vragen rondom Artificiële Intelligentie

Ondanks het grote potentieel van AI als techniek, pleit Yori in zijn lezing over Artificiële Intelligentie in de gezondheidszorg niet voor het halsoverkop invoeren ervan. Want hoewel nieuwe behandelingen tegen ziekten altijd wenselijk zijn, is het ‘beter’ of ‘bovenmenselijk’ maken van reeds gezonde mensen een reëel scenario dat diverse ethische vragen oproept. Denk bijvoorbeeld ook aan ouderen die alleen of voornamelijk nog met machines communiceren.

In zijn inspirerende keynote lezing plaatst Yori Artificiële Intelligentie daarom in perspectief tot andere technologische en maatschappelijke ontwikkelingen. Als voormalig IT-ondernemer, ontwikkelaar van de AI-leerlijn bij ITvitae én als zorgervaringsdeskundige is hij dé spreker bij uitstek voor zorgorganisaties die zich goed over AI willen laten informeren door een vooraanstaand expert in het vakgebied.

Lezing over Artificiële Intelligentie in de gezondheidszorg boeken

In een interactieve lezing met volop ruimte om vragen te stellen, weet Yori complexe materie over Artificiële Intelligentie op begrijpelijke en verfrissende wijze uit te leggen. Met zijn extensieve kennis en aanstekelijke enthousiasme inspireert hij het publiek en schroomt hij daarbij niet om ook zijn indrukwekkende persoonlijke zorgverhaal te delen.

De lezing Artificiële Intelligentie in de gezondheidszorg maakt zorgorganisaties bewust van het enorme potentieel van Artificiële Intelligentie en helpt om mogelijke nieuwe oplossingsrichtingen voor complexe zorgproblemen te herkennen en implementeren. Als bedreven spreker houdt Yori de aandacht van de eerste tot de laatste seconde vast en schetst hij de meest actuele stand van zaken op het gebied van AI.

Meer informatie over Artificiële Intelligentie in de gezondheidszorg? Neem vrijblijvend contact op voor de voorwaarden of om de veelgevraagde spreker en AI-expert Yori Kamphuis direct te boeken.

 

Lezingen

Artificiële Intelligentie in de geopolitiek
Artificiële Intelligentie in de gezondheidszorg
Lezingen overzicht
”Als SVDC hebben wij een buitengewoon positieve ervaring met Yori Kamphuis als spreker bij een van onze evenementen. Yori wist het publiek gedurende 45 minuten non-stop te boeien met zijn passievolle voordracht, trendwatching en blik op de toekomst.”
- Gert-Jan Ludden – Directeur SVDC advies in crisisbeheersing
“Yori heeft gesproken op het 5 jarig jubileum van de Brightlands Maastricht Health Campus. Door zijn goede voorbereiding en inleving in onze campus bracht hij een passend verhaal en daarmee wist hij de juiste snaar te raken bij het publiek. We zouden Yori graag nog eens verwelkomen op onze campus!”
- Brightlands Maastricht Health Campus
“Yori heeft op het Health Valley Event een lezing verzorgd in het plenaire programma. Door zijn bevlogen en persoonlijke manier van van presenteren zat de zaal op het puntje van de stoel.”
- Linda van Schuijlenborgh – Projectmanager Health Valley Event
“Yori is een boeiende spreker. Hij zorgt voor een mooie lezing die hij op zijn publiek afstemt. Hij is goed op de hoogte van actuele ontwikkelingen en zorgt voor interactie met zijn publiek.”
- Monique Winkelman – Adviseur Marketing & Communicatie Rabobank Rijk van Nijmegen
“Yori is een enthousiaste spreker die het publiek mee kan nemen in de betekenis van technologie voor diverse maatschappelijke domeinen en organisaties. Hij weet daarbij helder en op humoristische wijze mogelijkheden en beperkingen te schetsen, en hij zet mensen aan tot nadenken. Zijn persoonlijke verhaal is daarbij minstens even indrukwekkend als relevant.”
- Karin Menses – IV regisseur UWV WERKbedrijf
“Yori is in staat om met zowel zijn persoonlijke verhaal als met zijn oprechte vragen jonge mensen te raken. Zijn brede technische kennis kan hij koppelen aan erg praktische ontwikkelingen van hedendaagse en toekomstige toepassingen.”
- Jochem Goedhals – Fontys PULSED Teamlead

Yori Kamphuis als spreker boeken?

Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en prijzen

Neem contact op
© 2022 - Yori Kamphuis en sprekersbureau Quality Bookings