Yori Kamphuis

Artificiële Intelligentie
HomeBiografieLezingenFoto's en video'sContact
Home
Artificiële Intelligentie en communicatie

Artificiële Intelligentie en communicatie

Menselijke communicatie is een zeer complex interactioneel proces. Die complexiteit neemt toe als er sprake is van meerdere zenders of ontvangers. Hoewel elke organisatie mensen beter wil bereiken en te woord wil staan, ontbreekt hiervoor veelal de tijd, kennis of capaciteit op een helpdesk- of communicatieafdeling. Biedt Artificiële Intelligentie (AI) hiervoor een oplossing?

In zijn lezing Artificiële Intelligentie en communicatie geeft futurist en AI-expert Yori Kamphuis een intrigerend antwoord op deze belangrijke vraag. Want mensen zijn niet altijd te vangen in modellen, ondanks het heersende geloof dat meer data per definitie beter is. Steeds vaker trekt de wetenschap in twijfel of AI mensen door middel van micro-targeting inderdaad effectiever weet te bereiken.

Effectievere communicatie door Artificiële Intelligentie

Tegelijkertijd is de mogelijke impact van AI op menselijke communicatie onmiskenbaar groot, zo stelt Yori in zijn lezing. Een techniek als Natural Language Processing (NLP) maakt het voor kunstmatige algoritmes mogelijk om menselijke taal te begrijpen en te interacteren. Op deze manier is het mogelijk om betere antwoorden te geven op vragen van gebruikers.

Ook wordt AI steeds effectiever in het genereren van presentaties of artikelen. Dit kan menselijke medewerkers ontlasten en de productiviteit van een organisatie vergroten. Risico’s zijn er ook; door AI gegenereerd fake news wordt steeds geloofwaardiger en zorgt voor polarisatie in de samenleving. De menselijke houding ten opzichte van nieuws verandert en scepsis over de wetenschap neemt toe.

Wanneer is Artificiële Intelligentie (on)wenselijk?

In zijn lezing over Artificiële Intelligentie en communicatie zet Yori de kansen, bedreigingen én ethische bezwaren rondom AI-gebaseerde communicatieoplossingen op een rijtje en weet hij de opdrachtgever te inspireren met enthousiasmerende spreekstijl en actuele kennis.

Duidelijk maakt hij dat AI er is en hoe dan ook gebruikt zal worden; maar wanneer is dit wel of juist niet wenselijk? Onwenselijk is het bijvoorbeeld als AI op commercieel of politiek niveau wordt gebruikt voor sterke manipulatie.

Lezing over Artificiële Intelligentie en communicatie boeken

In de lezing lezing Artificiële Intelligentie en communicatie geeft Yori inspirerende voorbeelden van effectieve communicatie die niet mogelijk zou zijn zonder AI. Zijn keynote is dan ook uiterst interessant voor organisaties die hun actuele kennis op het gebied van AI willen verrijken en die effectiever met hun doelgroepen willen leren communiceren.

Als spreker staat Yori bekend om zijn gepassioneerde manier van spreken en zijn extensieve kennis van AI-technologieën in relatie tot communicatie. Hij stemt zijn interactieve lezing altijd af op de wensen van de opdrachtgever en biedt het publiek bovendien alle ruimte om vragen te stellen.

Met een verleden als onder meer ICT-ondernemer, (mede)ontwikkelaar van diverse AI-leerlijnen en -masterprogramma’s en presentatietrainer is Yori de ideale spreker die acteert op het snijvlak van AI en communicatie.

Meer informatie over Artificiële Intelligentie en communicatie? Neem vrijblijvend contact op voor de voorwaarden of om futurist Yori Kamphuis direct te boeken.

Lezingen

Artificiële Intelligentie in de geopolitiek
Artificiële Intelligentie en communicatie
Lezingen overzicht
”Als SVDC hebben wij een buitengewoon positieve ervaring met Yori Kamphuis als spreker bij een van onze evenementen. Yori wist het publiek gedurende 45 minuten non-stop te boeien met zijn passievolle voordracht, trendwatching en blik op de toekomst.”
- Gert-Jan Ludden – Directeur SVDC advies in crisisbeheersing
“Yori heeft gesproken op het 5 jarig jubileum van de Brightlands Maastricht Health Campus. Door zijn goede voorbereiding en inleving in onze campus bracht hij een passend verhaal en daarmee wist hij de juiste snaar te raken bij het publiek. We zouden Yori graag nog eens verwelkomen op onze campus!”
- Brightlands Maastricht Health Campus
“Yori heeft op het Health Valley Event een lezing verzorgd in het plenaire programma. Door zijn bevlogen en persoonlijke manier van van presenteren zat de zaal op het puntje van de stoel.”
- Linda van Schuijlenborgh – Projectmanager Health Valley Event
“Yori is een boeiende spreker. Hij zorgt voor een mooie lezing die hij op zijn publiek afstemt. Hij is goed op de hoogte van actuele ontwikkelingen en zorgt voor interactie met zijn publiek.”
- Monique Winkelman – Adviseur Marketing & Communicatie Rabobank Rijk van Nijmegen
“Yori is een enthousiaste spreker die het publiek mee kan nemen in de betekenis van technologie voor diverse maatschappelijke domeinen en organisaties. Hij weet daarbij helder en op humoristische wijze mogelijkheden en beperkingen te schetsen, en hij zet mensen aan tot nadenken. Zijn persoonlijke verhaal is daarbij minstens even indrukwekkend als relevant.”
- Karin Menses – IV regisseur UWV WERKbedrijf
“Yori is in staat om met zowel zijn persoonlijke verhaal als met zijn oprechte vragen jonge mensen te raken. Zijn brede technische kennis kan hij koppelen aan erg praktische ontwikkelingen van hedendaagse en toekomstige toepassingen.”
- Jochem Goedhals – Fontys PULSED Teamlead

Yori Kamphuis boeken als spreker?

Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en prijzen

Neem contact op
© 2023 - Yori Kamphuis en sprekersbureau Quality Bookings