Yori Kamphuis

Artificiële Intelligentie
HomeBiografieLezingenFoto's en video'sContact
Home
Biografie

Biografie

Yori (1985) volgt een opleiding Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente als in 2007 het noodlot toeslaat. Tijdens een studiereis in Kenia krijgt de veelbelovende student een zwaar auto-ongeluk en belandt hij met onder meer een slagaderlijke hersenbloeding in het ziekenhuis. Het gevolg: permanente hersenschade. Zaken als lopen, praten, lezen, schrijven en rekenen moet hij opnieuw leren.

Studieverloop

Ondanks de sombere prognose van de artsen (van studeren zou niets meer komen), komt Yori er door een combinatie van een positieve houding, hard werken en geloof dat het goedkomt weer bovenop. Hij doet een master in geopolitiek en veiligheid aan het gerenommeerde King’s College in Londen, volgt het zomerprogramma in exponentiële technologieën aan Singularity University en wordt Associate of King’s College na het afronden van een studie in theologie en ethiek.

Carrière

Ook buiten de collegezalen zit Yori allesbehalve stil. Zo is hij medeoprichter van softwarebedrijven Coblue en Storro en wordt hij uitgeroepen tot Futurist of the Year 2013. Ook maakt hij deel uit van de Nerd101 van Nederlands’ meest invloedrijke techneuten en uitvinders en wordt hij opgenomen in de FutureMaker50 van StartupDelta, waarvoor hij eerder adviseur van voorzitter Neelie Kroes was. Het is deze veelzijdige achtergrond die ervoor zorgt dat hij in de loop der jaren een zeer brede kennis ontwikkelt op het gebied van Artificiële Intelligentie.

”Als SVDC hebben wij een buitengewoon positieve ervaring met Yori Kamphuis als spreker bij een van onze evenementen. Yori wist het publiek gedurende 45 minuten non-stop te boeien met zijn passievolle voordracht, trendwatching en blik op de toekomst.”
- Gert-Jan Ludden – Directeur SVDC advies in crisisbeheersing
“Yori heeft gesproken op het 5 jarig jubileum van de Brightlands Maastricht Health Campus. Door zijn goede voorbereiding en inleving in onze campus bracht hij een passend verhaal en daarmee wist hij de juiste snaar te raken bij het publiek. We zouden Yori graag nog eens verwelkomen op onze campus!”
- Brightlands Maastricht Health Campus
“Yori heeft op het Health Valley Event een lezing verzorgd in het plenaire programma. Door zijn bevlogen en persoonlijke manier van van presenteren zat de zaal op het puntje van de stoel.”
- Linda van Schuijlenborgh – Projectmanager Health Valley Event
“Yori is een boeiende spreker. Hij zorgt voor een mooie lezing die hij op zijn publiek afstemt. Hij is goed op de hoogte van actuele ontwikkelingen en zorgt voor interactie met zijn publiek.”
- Monique Winkelman – Adviseur Marketing & Communicatie Rabobank Rijk van Nijmegen
“Yori is een enthousiaste spreker die het publiek mee kan nemen in de betekenis van technologie voor diverse maatschappelijke domeinen en organisaties. Hij weet daarbij helder en op humoristische wijze mogelijkheden en beperkingen te schetsen, en hij zet mensen aan tot nadenken. Zijn persoonlijke verhaal is daarbij minstens even indrukwekkend als relevant.”
- Karin Menses – IV regisseur UWV WERKbedrijf
“Yori is in staat om met zowel zijn persoonlijke verhaal als met zijn oprechte vragen jonge mensen te raken. Zijn brede technische kennis kan hij koppelen aan erg praktische ontwikkelingen van hedendaagse en toekomstige toepassingen.”
- Jochem Goedhals – Fontys PULSED Teamlead

Yori Kamphuis boeken als spreker?

Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en prijzen

Neem contact op
© 2024 - Yori Kamphuis en sprekersbureau Quality Bookings