Yori Kamphuis

Artificiële Intelligentie
HomeBiografieLezingenFoto's en video'sContact
Home
Artificiële Intelligentie in de ethiek

Artificiële Intelligentie in de ethiek

Artificiële Intelligentie (AI) wordt vaak gezien als baanbrekende nieuwe technologie. Maar meer nog dan elke andere technologie, is AI doorspekt met ethische vraagstukken. Tot op heden zijn het vooral de programmeurs die de AI schrijven, die deze ethische keuzes (impliciet) maken. Denk hierbij aan ethische dilemma’s als:

  • Hoe beslist een AI-behandelaar of een menselijke patiënt dood mag gaan bij een medische behandeling?
  • Hoe beslist de AI in een zelfrijdende auto welke inzittenden gered moeten worden, als bij twee tegemoetkomende auto’s slechts één auto voorbij een smal rotsblok past?
  • In hoeverre mag AI menselijke taken overnemen, als bekend is dat mensen uit dit werk voldoening halen?
  • Is het wenselijk om mensen in een virtuele wereld te laten leven, als de echte wereld te pijnlijk is?
  • Moet het mogelijk zijn dat mensen relaties aangaan met robots? En moet een chatrobot in dat geval monogaam zijn?
  • In hoeverre mag AI ons leven efficiënter inrichten om het klimaat positief te beïnvloeden? Bijvoorbeeld door ons energieverbruik beter te balanceren en door autoritten optimaler in te plannen en hiermee files te voorkomen?

Ethiek en Artificiële Intelligentie

In zijn lezing over Artificiële Intelligentie in de ethiek werpt gerenommeerd futurist en AI-expert Yori Kamphuis een nieuw licht op deze en andere ethische vraagstukken die voortvloeien uit de stormachtige opmars van AI.

Hij betoogt gepassioneerd hoe de techniek bij een juiste implementatie kan zorgen voor een veel mooiere wereld, maar waarschuwt ook voor mogelijke nare veranderingen bij een verkeerde omgang met AI en zijn schier eindeloze mogelijkheden.

Lezing over Artificiële Intelligentie in de ethiek boeken

De lezing Artificiële Intelligentie in de ethiek is interessant voor organisaties die Artificiële Intelligentie door een andere bril dan gebruikelijk willen bekijken en hun actuele kennis over het onderwerp willen verrijken.

Yori imponeert als spreker met een mix van aanstekelijk enthousiasme en diepgravende kennis over het thema. Hij wisselt kritische reflecties af met hoopvolle bespiegelingen en staat garant voor een inspirerende interactieve lezing die van de eerste tot de laatste seconde boeit.

Als gerespecteerd ICT-ondernemer, (mede)ontwikkelaar van AI-leerlijnen en -masterprogramma’s en Associate of King’s College London is hij dé spreker bij uitstek over ethische vraagstukken in relatie tot Artificiële Intelligentie.

Meer informatie over Artificiële Intelligentie in de ethiek? Neem vrijblijvend contact op voor de voorwaarden of om de vooraanstaande futurist Yori Kamphuis direct te boeken.

Lezingen

Artificiële Intelligentie in de geopolitiek
Artificiële Intelligentie in de ethiek
Lezingen overzicht
”Als SVDC hebben wij een buitengewoon positieve ervaring met Yori Kamphuis als spreker bij een van onze evenementen. Yori wist het publiek gedurende 45 minuten non-stop te boeien met zijn passievolle voordracht, trendwatching en blik op de toekomst.”
- Gert-Jan Ludden – Directeur SVDC advies in crisisbeheersing
“Yori heeft gesproken op het 5 jarig jubileum van de Brightlands Maastricht Health Campus. Door zijn goede voorbereiding en inleving in onze campus bracht hij een passend verhaal en daarmee wist hij de juiste snaar te raken bij het publiek. We zouden Yori graag nog eens verwelkomen op onze campus!”
- Brightlands Maastricht Health Campus
“Yori heeft op het Health Valley Event een lezing verzorgd in het plenaire programma. Door zijn bevlogen en persoonlijke manier van van presenteren zat de zaal op het puntje van de stoel.”
- Linda van Schuijlenborgh – Projectmanager Health Valley Event
“Yori is een boeiende spreker. Hij zorgt voor een mooie lezing die hij op zijn publiek afstemt. Hij is goed op de hoogte van actuele ontwikkelingen en zorgt voor interactie met zijn publiek.”
- Monique Winkelman – Adviseur Marketing & Communicatie Rabobank Rijk van Nijmegen
“Yori is een enthousiaste spreker die het publiek mee kan nemen in de betekenis van technologie voor diverse maatschappelijke domeinen en organisaties. Hij weet daarbij helder en op humoristische wijze mogelijkheden en beperkingen te schetsen, en hij zet mensen aan tot nadenken. Zijn persoonlijke verhaal is daarbij minstens even indrukwekkend als relevant.”
- Karin Menses – IV regisseur UWV WERKbedrijf
“Yori is in staat om met zowel zijn persoonlijke verhaal als met zijn oprechte vragen jonge mensen te raken. Zijn brede technische kennis kan hij koppelen aan erg praktische ontwikkelingen van hedendaagse en toekomstige toepassingen.”
- Jochem Goedhals – Fontys PULSED Teamlead

Yori Kamphuis boeken als spreker?

Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en prijzen

Neem contact op
© 2023 - Yori Kamphuis en sprekersbureau Quality Bookings